Pakolaisten maahanmuutto Aiheina mm. turvapaikanhakijat ja elintasopakolaiset

16 poliisiaseman sulkemisella yhden miljoonan euron säästö

  • Poliisihallitus suunnittelee jopa 900 poliisin vähentämistä
    Poliisihallitus suunnittelee jopa 900 poliisin vähentämistä

 

Alla on siteerattu muutamia uutisia, joissa kuvattujen tapahtumien vaikutusta toisiinsa kannattaa miettiä.


1) Sisäministeriö on viimeistelemässä suunnitelmaansa poliisin toimipisteiden vähentämisestä. Jopa 16 poliisiasemaa saatetaan sulkea. Poliisihallituksen esittämät lakkautukset vähentäisivät kustannuksia yhdellä miljoonalla eurolla vuosittain.  !--break-->

www.iltalehti.fi/uutiset/2016012821029111_uu.shtml

2) Poliisihallitus suunnittelee jopa 900 poliisin vähentämistä. Supistukset ovat niin mittavia, että ne tulevat näkymään kaikessa poliisin toiminnassa.

www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/poliisihallitus-suunnittelee-jopa-900-poli...

3) Hallitus on antanut eduskunnalle täydentävän talousarvioesityksen vuodelle 2016. Hallitus esittää turvapaikanhakijoiden määrän kasvusta aiheutuviin menoihin 452 miljoonaa euroa.

www.taloussanomat.fi/…/hallitus-esittaa…/201515301/12

Myös tässä on pohtimisen aihetta: Miksi oleskeluluvan saa Suomesta niin ”helposti”?

Oleskelulupa tai turvapaikka irtosi Suomesta vuonna 2015 huomattavasti todennäköisemmin kuin muista Pohjoismaista. Turvapaikkaa hakeneista noin 32 500 ihmisestä 60 prosenttia saapui Irakista.

Myönteisten turvapaikkapäätösten osuus irakilaisten turvapaikanhakijoiden kohdalla oli Suomessa 85 %, Ruotsissa 58 % ja Tanskassa 38 %. Rauenneita hakemuksia ja Dublin-sopimuksen nojalla palautettuja turvapaikanhakijoita ei ole otettu huomioon prosenttiosuuksia laskettaessa.

http://yle.fi/uutiset/miksi_oleskeluluvan_saa_suomesta_niin_helposti_tas...

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on jättänyt sisäministeri Petteri Orpolle kirjallisen kysymyksen siitä, miksi Suomi ei noudata Dublin-sopimusta, eikä Suomi käännytä tai palauta turvapaikanhakijoita nopeasti Ruotsiin.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/vesa-matti-saarakkala-turvapa...

Tällä hetkellä jo ennalta täysin selviä käännytys- ja palautustapauksia käsitellään jopa useita kuukausia. Sinä aikana maahamme ilman kestäviä perusteita saapuvat henkilöt majoitetaan ja ruokitaan veronmaksajien kustannuksella, ja heille tarjotaan ilmaiseksi sellaisia virikkeitä, joista Suomen kansalaiset voivat vain haaveilla.

On ilmeistä, että monet tulijat käyttävät hyväkseen ilmaista ylläpitoa ja muita maksuttomia palveluita. Jotain on pääteltävissä myös siitä, että jo 4000 turvapaikanhakijaa on itse perunut hakemuksensa.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jo-4000-suomesta-turvapaikka...

Moni kansalainen on huomannut sen, että turvapaikanhakijoiden ympärille on rakentunut bisnes, jota hyödyntämään on keskittynyt suuri määrä yrityksiä. On havaittu, että monien turvapaikanhakijoilla rahastavien yritysten hallituksissa ja lähipiireissä vaikuttaa poliitikkoja, jotka osaltaan päättävät verovarojen käytöstä.

Eräillä tahoilla on intressi luoda Suomeen halpatyömarkkinat turvapaikanhakijoiden varjolla. Se voisi onnistua luomalla perusteettomillekin turvapaikanhakijoille työoikeus. Tämä johtaisi palkkojen alenemiseen ja työehtojen heikentymiseen myös suomalaisilla, sekä kiristyvään kilpailuun vähistä työpaikoista.

http://karirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210568-halpatyomarkkinat-to...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat